Рак на гърдата и как да намалим риска от появата му

Рак на гърдата и превенция

Ракът на гърдата се счита за изключително често срещано заболяване в наши дни. Това заболяване, обаче, е познато от древни времена, признаци на рак и различни тумори на гърдата са били открити дори в египетските мумии!

Не всичко е толкова страшно: сега медицината има достатъчно знания, за да помогне на жените, които страдат от злокачествен тумор. Разбира се, ако болестта се открие навреме! Но най-важното – изглежда, че немските диетолози са успели да намерят основните причини за рака на гърдата.

Ако една жена яде много млечни продукти, тя рискува здравето си. Германски диетолози провели проучвания, които установили, че: високият прием на мазнини, особено на мазнини, присъстващи в млякото, сиренето и изварата, е фактор, допринасящ за появата на злокачествени клетки.

Повишеният прием на мазнини причинява увеличаване на интраабдоминалните мазнини и увеличава производството на естроген и прогестерон. Приемът на противозачатъчни таблетки също може да причини излишък от естроген в женското тяло. Този фактор увеличава риска от рак на гърдата няколко пъти!

Най-добрият начин за предотвратяване на рак на гърдата е да ограничите приема на пълномаслено мляко и мазни твърди сирена. Ако следите внимателно менюто си, ще можете да избегнете не само проблеми с наднорменото тегло, но и появата на редица опасни заболявания.

За съжаление, ние сме склонни да забравяме колко важна е нашата диета.

Преди да изядете нещо, помислете: наистина ли е свеж, здравословен продукт, прекалено мазен ли е, пълнен ли е с всякакъв вид химически вещества.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments