Растенията с най-много защитни функции за организма

Има много изпитани във времето традиционни лекарства. Често към тях допълвам лечението с традиционната разходка на чист въздух, здравословен начин на живот, закалителни процедури. Медът, чесънът, орехите, натуралните сокове помагат за повишаване на имунитета.

Най-лесните за приготвяне и най-ефективни са отвари от различни билки. Техните лечебни свойства, способността да възстановяват защитните сили на организма и безопасността при употреба дават възможност за подобряване на здравето по оптимален начин. Просто трябва да изберете най-подходящото растение и да следвате препоръките за неговото приготвяне и използване.

Кои са растенията с най-много защитни функции за организма? Вижте повече в следващите редове:

1. Пурпурната ехинацея. Красиво многогодишно растение повишава нивото на фагоцитите в кръвта, като по този начин се отървава от мъртвите клетки и бактериите.

Комплексният ефект на полезното растение върху имунната система ви позволява да спрете размножаването на херпесни и грипни вируси, стафилококи, стрептококи, ешерихия коли. Тинктурата се използва за укрепване на паметта, намаляване на апетита, лечение на безплодие и възстановяване на потентността. Чаят е ефективен при настинки.

2. Женшен. Любимото лекарство на китайците и жителите на Сибир повишава устойчивостта на стрес, зарежда тялото с енергия и укрепва защитните функции.

Растенията с най-много защитни функции за организма

3. Черен бъз. Расте на свободни места и крайпътни пътища. Плодовете и храстовите цветя се използват като лечебни суровини. Те са обогатени с органични и аминокиселини, каротин. Отварите и инфузиите имат противовъзпалителен ефект, използват се като дезинфектант, диуретик и потогонно средство.

4. Мащерка. Полезните свойства на растението със защитни функции се проявяват в заздравяването на рани, дезинфекцията и намаляването на възпалителния процес. Съдържа витамини В, С, органични киселини, танини.

5. Китайска лимонена трева. Сокът от плодовете на подобно на лиана растение е богат на тонизиращи компоненти, витамини В и С, етерични масла, органични киселини. Лекува храносмилателни заболявания, укрепва нервната система, възстановява общото състояние.

6. Аптечна лайка. Популярното цвете повишава отслабения имунитет. Има противовъзпалително, антисептично действие. Продава се в аптеката като екстракт, тинктура и във филтърни торбички за чай.


Източник: gotvach.bg

Powered by Facebook Comments