Редовната следобедна закуска пречи да качваме килограми

Според ново проучване следобедната закуска е най-важното хранене за деня и в никакъв случай не бива да я изпускаме, защото тя предотвратява трупането на излишни килограми.

Редовно трябва да похапваме между 15 и 16 часа, установяват учени, които казват, че не само децата, а и възрастните трябва да направят следобедната си закуска задължителна част от дневното меню.

С леко похапване между обяда и вечерята се предотвратява обилното хранене след 18 часа, а именно то е основният виновник за наднорменото тегло, твърди още проучването.

Следобедната закуска обаче трябва да е в малки порции и питателна. Подходящи са чаена чаша кисело мляко, препечена филийка със сладко, шепа ядки или само един плод.

Редовната следобедна закуска пречи да качваме килограми

Експертите са категорични, че вафлите или пакетче чипс не бива да ви изкушава и да ги хапвате като следобедна закуска, защото те не са никак леки, а идеята на това похапване точно такава.

Не само когато сте на диета, а и в ежедневието трябва да търсите здравословен вариант на похапването преди вечеря, което да ви засити, а не да изостри апетита ви допълнително.

За целта най-подходящи са плодовете и зеленчуците. Може да хапвате моркови, ябълки, грозде или ядки, които освен че ще заситят глада ви и ще снабдят тялото ви с важни хранителни вещества.


Източник: gotvach.bg

Powered by Facebook Comments