Рецепта за вкусен и сочен пай по турски с кайма

Рецепта за вкусен и сочен пай

Всеки, който някога е бил в слънчева Турция, помни вкуса на тези вкусотии – въздушни, ароматни и вкусни. Вероятно, много от вас са се опитали да ги приготвят у дома, но не са знаели всички тънкости при приготвянето.

Днес ще разберете всички тайни на истинските турски печива, които ще ви изненадат със своята нежност, въздушност и мекота. Остават сочни за дълго време, но сме сигурни, че ще изчезнат от масата за нула време.

Необходими съставки:
мляко – 500 мл.
растително масло – 250 мл.
яйца – 2 бр.

сол – 1/2 с.л.
захар – 1 с.л.
бакпулвер – 10 гр.
мая – 10 гр.

телешка кайма – 600 гр.
чушки – 250 гр.
лук – 2 бр.
доматено пюре – 2 с.л.

черен пипер (смлян) на вкус
пшенично брашно – 1 кг.
люта пипер на вкус

жълтък – 1 бр.
домати – 2 бр.

Начин на приготвяне:
Загрейте малко млякото, добавете маслото, яйцата, захарта и солта. Разбъркайте.

Във втора купа смесете брашното, маята и бакпулвера.

Бавно добавете сухата смес към течната. Омесете меко тесто. Покрийте с фолио и поставете на топло място за 1–1,5 часа.

Направете прорези на доматите, залейте с вряла вода за 5 минути. Отстранете обелката.

Смелете доматите, лука и чушките в блендер. В купа смесете нарязаните зеленчуци с каймата, солта, черния и лютия пипер и доматеното пюре.

Разделете плънката на 16 части. 1 порция приблизително 60 грама.

Тестото също разделете на 16 части. 1 част около 110 грама. Покрийте с фолио или кърпа.

Разточете тестото на палачинка с диаметър около 15 см. Поставете плънката в края на тестото. Покрийте плънката с краищата на тестото.

Наредете ги в тава за печене, намазана с растително масло. Оставете за 20 минути на топло място, след което намажете с жълтък (можете да добавите малко мляко).

Печете за 20-25 минути на 180 градуса. Тези пайове са еднакво вкусни и топли, и студени. Много вкусни са с домашно кисело мляко.

Споделете тази рецепта за вкусен пай с приятелите си!


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments