Рецепта за кюфтета със зеле и сос на тиган. Необичайно и вкусно

Рецепта за кюфтета със зеле и сос на тиган

Много харесвам кюфтетата, но, честно казано, вече ми бяха омръзнали и исках нова рецепта.

И наскоро съвсем случайно попаднах на тази рецепта.

Можете да ги направите от всякакво месо. Получавате бюджетно месно ястие.

Цялото семейство хареса тази необичайна рецепта за кюфтета.

Кюфтетата са много сочни, ароматни и вкусни. Можете дори да ги сервирате на празничната трапеза.

Необходими продукти:
450 гр. месо или кайма
морков – 120 гр.
зеле – 150 гр.

лук – 120 гр.
овесени ядки – 45 гр.
връзка зелени подправки – магданоз, копър

1 яйце
черен пипер и сол на вкус

За соса:
вода – 100 мл.
доматено пюре – 40 гр.
сметана – 40 гр.

Прготвяне:
Нарежете морковите на кубчета. Нарежете лука на 4 части. Нарежете зелето на парчета. Нарежете и месото на парчета. Смелете в месомелачка.

Нарежете на ситно зелените подправки. Добавете ги към плънката.

Подправете със сол и черен пипер. Добавете едно яйце и разбъркайте добре. Каймата е готова.

Намокрете ръцете си с вода и оформете кюфтетата. Аз получих 8, всички се побраха в тигана.

Загрейте олиото в тигана и запържете от всяка страна на среден огън за 3 минути.

Във вода добавете сметаната и доматеното пюре, малко сол и разбъркайте.

Залейте с този сос кюфтетата. Намалете котлона до минимум, покрийте с капак и гответе още 20-25 минути. Това е всичко! Ястието е готово! Ароматът е невероятен. Сосът попива в кюфтетата.

Приятен апетит!

Споделете рецептата с приятелите си!


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments