Рецепта за сладките, по които всички в интернет полудяха

Чували ли сте за „убийствените бисквитки“ („murder cookies“)? Ако сте заинтригували от тези сладки с меласа, вижте как да ги приготвите.

Рецепта за сладките, по които всички в интернет полудяха

В интернет всичко опира до тенденции и понякога най-неочакваните неща се превръщат в хит. Едно от местата, които „по-възрастните“ потребители  по цял свят харесват е Redit. Ако не знаете, това е най-общо сайт за дискусии, в който потребителите споделят мнения и информация.

Тук има множество категории, в които хората споделят различни типове ифнромация, включително такава за стари рецепти.

Една от най-нашумелите е за бисквити с меласа с любопитна история. Една потребителка споделя, че се е заинтересувала от убийство, случило се в миналото в нейния настоящ дом. Докато търсела повече по темата, тя се отклонила малко и попаднала на стара рецепта на съсед на убития. По онова време била обявена за „рецепта на годината“. Потребителите бързо нарекоха малките сладки „Убийствени бисквити“ (Murder Cookies) и оттогава все повече хора тестват оригиналната рецепта и нейни вариации.

Ако и вие сте заинтригувани, ето оригиналната рецепта:

  • 1 1/2 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. масло/ свинска мас (в оригиналната рецепта е използван продуктът shortening, но той не се продава у нас. Представлява 100% мазнина, без добавена вода. Може да се замести с мас или масло с максимално висока масленост)
  • 1/2 ч.ч. меласа
  • 1 яйце
  • 3 1/2 ч..ч брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 2 1/2 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. индийско орехче
  • 1/4 ч.ч. прясно мляко

Приготвяне:

  1. В миксер разбийте до хомогенност маслото/ маста и захарта, заедно с яйцето
  2. Смесете и пресейте сухите съставки в купа. Добавете ги към захарта и маста, а след това добавете и млякото
  3. Намаслете тава за печене на сладки и с помощта на лъжица оформете малки сладки
  4. Притиснете леко сладките с дъното на чаша, която сте набрашнили
  5. Печете до готовноста, като внимавате да не ги пресушите

Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments