Рецепта за сочни пролетни кюфтета от Валя

Вижте как да приготвите сочни пролетни кюфтета със свинско и пилешко месо и пресни лук и чесън!

Брой порции: 5-6

Трудност: 2

Рецепта за сочни пролетни кюфтета от Валя
 © снимки: Валентина Гаспарян-Донева

Необходими продукти за сместа:

  • 500 гр. мляно месо от свински гърди
  • 500 гр. бяло пилешко месо
  • 300 гр. зелен лук + зелен чесън
  • олио за пържене

За овкусяване на каймата:

  • 1 ч.л. сол
  • 1 1/2 ч.л. чубрица
  • 1 ч.л. кимион
  • 2 ч.л. домашна лютива подправка (можете да я замените с лют червен пипер)

 

 

Приготвяне:

  1. В блендер се слага нарязаното на кубчета пилешко месо, предварително смляното свинско месо и нарязаните на едро зелен лук и зелен чесън. Получава се кайма със зелен цвят.
  2. Овкусете каймата със солта, чубрицата, кимиона. По избор можете да добавите лютивина, която е много подходяща за тази рецепта.
  3. Омесете добре каймата и оформете големи кюфтета с около 7-8 см. диаметър и дебелина 2 см. (около 120 гр. е теглото на 1 кюфте).
  4. Запържете в загрято олио за около 3 минути от всяка страна.
  5. Понеже кюфтетата са по-големи, отвътре остават леко сурови и трябва да се довършат във фурната. 
  6. Поставете ги в тава и полейте всяко от тях с малко мазнина от тигана. Допечете ги в предварително загрята на 190 градуса фурна.
  7. Печете 15 минути от едната страна, обърнете ги и ги оставете за още 15 минути.
  8. Пухкави, сочни и много вкусни!

 

 

 

 


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments