Рецепта за спагети Карбонара

Днес ви представяме една класическа рецепта, обожавана от всички почитатели на италианската кухня. Вижте как да приготвите спагети Карбонара. Рецепта за спагети Карбонара

Рецепта за спагети Карбонара
 © iStock

Необходими продукти:

  • 450 гр. паста по ваш избор (препоръчително е да е спагети, букатини или фетучини)
  • 4-5 яйца
  • 1 ч.ч. настърган пармезан или пекорино
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • 250 гр. бекон или панчета
  • 2 ск. чесън (смлени или накълцани на ситно)

 

Начин на приготвяне:

  1. Сложете водата за пастата да се загрява. На всеки литър вода трябва да се сложи 1 ч.л. сол, за да се овкуси пастата още при варенето.
  2. През това време в тиган сложете зехтина и на средно силен огън запържете бекона, докато стане хрупкав. Добре е да е нарязан на малки парчета.
  3. Добавете чесъна.
  4. В купа разбийте яйцата и добавете около половината настъргано сирене пармезан.
  5. Когато пастата се свари до т.нар. ал денте, я добавете към бекона с помощта на прибор за паста. Не я отцеждайте, нека част от водата също влезе в тигана. Ал денте е степен на полусвареност на пастата, при която сърцевината е все още леко твърда.
  6. Добавете сместа от яйца и пармезан и разбъркайте. Оставете да се готви 2-3 минути, като разбърквате постоянно.
  7. Сервирайте в чиния и гарнирайте с останалия пармезан, с малко сол и черен пипер за ароматен завършек.

 


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments