Рецепта за торта с шоколадова глазура, напомняща вкуса на сладолед

Рецепта за торта с шоколадова глазура – всички ще я харесат, особено децата

Вкусът на крема напомня на сладолед, а нежният блат и глазурата правят тортата още по-вкусна.

Съставки:
За блата:
4 яйца (отделете белтъците от жълтъците)
1 чаша захар

10 супени лъжици студена вода
2 супени лъжици с връх какао
1/2 чаена лъжичка сода

1 чаша брашно
1 чаена лъжичка ванилин

За крема:
1 чаша захар
3 супени лъжици брашно с връх

2 яйца
ванилин
1 чаша топло мляко
250 г масло

За глазурата:
2 супени лъжици захар
2 супени лъжици какао на прах

2 супени лъжици сметана
50 г масло

Начин на приготвяне:
Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте добре белтъците, оставете ги настрана.

Смесете 4 жълтъка с 1 чаша захар, разбийте до побеляване. Към разбитите жълтъци със захар добавете половин чаена лъжичка сода, 10 лъжици вода, ванилин, 1 супена лъжица какао, като бъркате бавно, разбърквайки, бавно добавете белтъците.

Добавете бавно 1 чаша брашно.

Намажете формата с масло, изсипете тестото и заравнете. Чукнете няколко пъти върху масата, за да се разнесе равномерно тестото, поставете във фурната, предварително загрята на 180 градуса и печете за около 30-40 минути.

Преминете към приготвяне на крема. Смесете 2 яйца, 1 чаша захар и 3 супени лъжици брашно. Разбийте добре с миксер и добавете 1 чаша топло мляко, разбъркайте и сложете на слаб огън. Непрекъснато разбърквайте, след появата на първите мехурчета, оставете за 1 минута. Отстранете от огъня. Охладете напълно!

Отделно разбийте мекото масло (250 г) с ванилията, след което, при непрекъснато разбъркване, добавете охладената вече маса лъжица по лъжица.

За глазурата: смесете 2 супени лъжици захар и 2 супени лъжици какао и 2 супени лъжици сметана. Сложете на огъня и гответе, като бъркате постоянно, докато кипне. Свалете от котлона и добавете маслото, разбъркайте добре, за да получите гладка маса, охладете леко.

Сглобяване на тортата: Нанесете целия крем върху охладения блат, заравнете и оставете в хладилник за 30 минути. След това извадете и залейте с глазурата, заравнете и върнете тортата в хладилника.

Не забравяйте да споделите тази рецепта за торта с приятелите си!


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments