Рецепта за традиционни палачинки – уикенд закуска …

Вижте как да приготвите любимите на всички традиционни палачинки по рецепта на Ели от Cake and Pancake

Рецепта за традиционни палачинки - уикенд закуска от Ели
 © снимки: Елица Сърбева, Cake and Pancake

Необходими продукти:

  • 4 големи яйца;
  • 1 ч.ч. брашно;
  • 1 ч.ч. мляко;
  • 3 с.л. кафява захар;
  • 1/4 ч.л. сол;
  • 1 пакетче бурбонска ванилена захар;
  • масло за тигана;

Начин на приготвяне:

  • Разбивате яйцата със двата вида захар до крем.
  • Прибавяте на части млякото и брашното със солта. Разбивате до хомогенна смес.
  • Нагрявате тиган с незалепващо покритие на среден огън (при мен 5/9) и разтопявате малко масло.
  • Изсипвате около 1 черпак от сместа – колкото да покрие дъното на тигана. Ако обичате по-дебели палачинки, сипете повече. Аз ги харесвам тънички.
  • Готвите до готовност.
  • Сервирате с плодове и сладко по ваш избор, мед, карамелен сос или течен шоколад.

 

Още вкусни рецепти от Елица Сърбева можете да откриете в блога ѝ  Cake and Pancake

 

РЕЦЕПТА ЗА ПАЛАЧИНКИ


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments