Рецепта за хляб с боровинки

Вижте как да приготвите вкусен хляб с боровинки, идеален както за закуска, така и за десерт. Прави се лесно и с малко съставки

Брой порции: 6-8

Трудност: 2

Рецепта за хляб с боровинки
 © iStock

Необходими продукти:

  • 350 гр. боровинки (около 2 ч.ч.)
  • 3 средно големи яйца
  • 2 ч.ч. брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 100 гр. масло
  • 2/3 ч.ч. кафява захар (може и обикновена кристална)
  • 250 гр. заквасена сметана
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 ванилии

Начин на приготвяне:

  1. В купа смесете сухите съставки – брашно, бакпулвер и сол.
  2. В друга купа разбийте маслото с миксер, докато придобие пухкава текстура.
  3. Добавете захарта и разбивайте още 2 минути.
  4. Прибавете яйцата и ванилията и разбийте до хомогенност.
  5. След това прибавете половината от сухите съставки, заквасената сметана и накрая другата половина сухи съставки.
  6. Накрая сложете боровинките и разбъркайте с шпатула.
  7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 1 час или до суха клечка.
  8. След изпичане оставете за 10 минути във формата, а след това прехвърлете на решетка до пълно изстиване.

 

Бележки:

1. Можете да използвате както замразени, така и пресни боровинки.

2. Боровинките можете да замените с ябълки, малини или ягоди.

3. Внимавайте да не препечете хляба, защото ще стане прекалено сух.


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments