Рецепта с диви кестени за болни колене и стави

Рецепта с диви кестени за болни колене и стави – възстановява хрущяла

Дивите кестени не са годни за консумация, но се срещат в почти всички паркове. Ето една ефикасна рецепта за болки в ставите.

Съберете, колкото можете диви кестени. Измийте ги добре, след което ги смелете заедно с обелката.

Смлените кестени преместете в стъклена бутилка или буркан, като го напълните наполовина. Залейте с хубава силна сливова или гроздова ракия.

Затворете добре буркана/бутилката и оставете да престои на стайна температура в продължение на 40 дни, като периодично разклащате.

Най-трудната част е смилането на кестените, защото са доста твърди.

След 40 дни можете да масажирате засегнатите области, а вечер накисвайте марля или кърпа и я прилагайте върху възпалената зона и фиксирайте с прозрачно фолио върху превръзката, така че да не изцапате чаршафите. Повярвайте ми, помага, изпробвах го. Никога не оставам без този лек.

Възстановява хрущяла. Не пийте, този продукт е предназначен само за външна употреба. По същия начин се приготвя тинктура за вени и болни крака, кестенът може да престои за по-кратко време, но поне 21 дни.

Действа, просто са нужни постоянство и редовна употреба. Много съм доволна и затова споделям тази рецепта с диви кестени с вас.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments