Салата с паста, зелен фасул и лимон

Свежа и питателна, тази салата е идеална за лека вечеря или обяд. Можете да я приготвите предварително и да я занесете в офиса, за да имате вкудни и здравословно ястие, приготвено у дома.

Брой порции: 3-4

Трудност: 1

Салата с паста, зелен фасул и лимон
 © iStock

Необходими продукти:

  • 350 гр. зелен фасул
  • 1 лимон
  • 500 гр. паста по ваш избор
  • 5-6 с.л. зехтин
  • 3/4 ч.л. сол + още сол за водата, в която ще се вари пастата
  • черен пипер на вкус
  • около 30 гр. сирене пекорино или пармезан
  • свежи билки по вап избор – магданоз, мента, мащерка, босилек

 

Начин на приготвяне:

  1. Пригответе тенджерата, в която ще варите пастата – овкусете я добре със сол и зехтин и я оставете да заври. Сложете пастата и варете според указанията.
  2. Измийте зеления фасул и го нарежете на половинки, за да са по-къси бобовите шушлки. Добавете ги около 2-3 минути, преди да прецедите пастата.
  3. Прецедете пастата и зеления фасул много добре.
  4. В буркан направете дресинга: настържете кората от лимона (около 1 с.л.) и добавете 3 с.л. от сока. Добавете 5 с.л. зехтин, сол и черен пипер. Сложете капака, затегнете и раздрусайте добре, докато се получи хомогенна смес. 
  5. Добавете дресина на салатата и разбъркайте добре. Можете да нарежете малки парчета чери домати. Овкусете със сирене по избор, най-добре пекорино или пармезан.
  6. Салатата може да хапвате топла или охладена.


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments