Само четири промени в закуската ще помогнат за изгарянето на мазнините сутрин

Австралийската диетоложка Сузи Бърел предложи закуска, благодарение на която можете да активирате метаболитните процеси в организма още сутринта и можете да загубите тегло чрез изгаряне на излишните калории.

Основното нещо, отбелязва експертът, е че пропускането на закуска по принцип е нежелателно. Всеки, който се е нахранил добре сутринта, няма да се тъпче постоянно през деня.

„Много хора смятат, че отказът от закуска е ключът към отслабването, но богатата храна, която се яде сутрин, ни поддържа сити и ни позволява да не се изкушаваме от хапване през деня“, отбелязва диетологът.

Не е нужно да се страхувате от въглехидратите сутрин: те ще осигурят на мозъка и мускулите ви необходимата енергия – това е на първо място. Те включват, например, пълнозърнести нискокалорични въглехидрати.

На второ място, диетологът съветва да включите в менюто протеинови храни. Например в понеделник закуската ви да бъдат две варени яйца, във вторник – извара, в сряда – варена риба. Заедно с протеиновия продукт е добре да ядете каша от пълнозърнести зърнени храни.

Трето, към тези ястия трябва да се добавят зеленчуци и плодове, които ще допълнят организма с фибри и витамини.

Четвърто, трябва да ядете добри мазнини, включително зехтин, авокадо, ядки, семена и фъстъчено масло.

По-рано германският триатлетист Ян Фродено, олимпийски шампион през 2008 г. и многократен световен шампион на Ironman, разкри коя диета му помага да не качва излишно тегло и да бъде силен.

Сутрин той пие еспресо и не яде абсолютно нищо. Употребата на тази напитка помага за изгарянето на мазнините, смята спортистът.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments