Свалете розовите очила: 10 жестоки житейски истини, които ще ви отрезвят още днес

Изглежда като удар в главата с бухалка, когато започнете да осъзнавате, че никой не е длъжен постоянно да се интересува вашето здраве, успехи и напредък в кариерата, да се радва на щастието ви или да ви оказва помощ в тежки моменти.

Има няколко отрезвяващи истини, които всеки от нас трябва да осъзнае рано или късно.

  1. Ученето никога не свършва

Светът се движи толкова бързо, че много области на дейност просто престават да бъдат необходими. Никой не може да гарантира, че работните ви умения ще ви хранят до пенсиониране. Това означава, че е необходимо по всяко време да сте готови да се усъвършенствате, да получите по-висока квалификация. Или просто да усвоите друга професия.

  1. Добрият човек и добрият професионалист са две различни неща.

Колегите няма да търпят вашите недостатъци просто заради очарователния ви външен вид. Дори ако сте душата на компания, прекрасен човек или имате някакъв талант, шефът все пак ще изисква от вас да представите визуални резултати от свършената работа. Ако фирмата няма полза  от вашата работа, скоро можете да разберете, че вече има кандидат за ваше място – по-активен и перспективен нов служител.

  1. Паметник за твоята работа, едва ли ще чакаш

Ако постоянно жертвате времето, здравето и личния си живот, за да завършите цялата незавършена работа или, помагайки на колеги, тогава не очаквайте някой да оцени тази жертва. Постепенно шефовете и служителите ще възприемат жертвата ви като даденост и ще ви товарят с всичко, което не искате да направите сами.

  1. Вие сте центърът, но само на вашата вселена

Колко често сте се обиждали, когато никой не забеляза новата ви прическа, която много подхожда на лицето ви. Нищо не споменават за роклята, която струва доста. А кога искрено се зарадвахте на новия костюм на колегата си? Но има положителна страна на монетата: малко вероятно е някой да обърне внимание на стягането на чорапогащника или гънката на панталона. Разбира се, ако не оплаквате шумно за това.

  1. Всичко, което сте е последица от вашия избор.

Това е проста истина: единственият човек, който ще отговаря за вашите действия, сте вие ​​самите. Ако не знаете как да шофирате кола, това е само защото не сте се научили. Съпругът ви обижда – тогава вие му позволявате да го направи. Никой не е виновен за това, че не сте получили висше образование, не сте сменили местожителството си или не сте се оженили, защото „времето не е дошло“.

  1. Няма да имате втора възможност да направите първо впечатление

Можете да спорите, колкото ви харесва, че най-важното нещо в човека е възпитанието, образованието и хоризонтите, а външният вид е далеч от основното. Но първото решение все още се прави въз основа на „външния вид“. Когато кандидатствате за работа, ще бъдете задължени да направите добро впечатление не само с изключителни професионални умения. Ще оцени целия външен вид на кандидата, способността да прави положително впечатление, общуването с хората.

  1. Никой няма да тича по теб дълго време.

Възрастните рядко си играят на гоненица. Номерът „сега съм обидена, ще надуя устните и всички ще се втурнат да ме молят да се върна“, спира да работи след края на детската градина.

  1. Тренингите за личностно израстване сами по себе си не носят полза

Можете ежедневно да се занимавате с визуализиране на цели, залепване на вашите снимки в албуми в шикозни сватбени рокли, на яхти или в имението на милиардер, в очакване на „златния дъжд“. Всички тези тренировки започват да работят само когато започнете енергично не само да искате, но и да се стремите към това, което искате.

  1. Жертвоприношението е неблагодарна задача.

Колко често произнасяте фразата: „Опитвам се, но никой не оценява моите усилия“? Време е да си признаем пред себе си – никой не ни моли да се жертваме. Освен това нашите жертви са в тежест за другите или близките. Подобна мания само носи неудобство или досада. Има само едно изключение от това правило, когато и двамата партньори получават дълбоко удовлетворение от такава връзка.

  1. Има хора много по-добри от нас.

Жестокият удар върху самочувствието е осъзнаването, че винаги ще има по-млади, по-красиви, умни и успешни от вас. Разбира се, много по-лесно е да питате другите около вас с кокетство: „На колко години изглеждам?“ И да очаквате – На 18  – в отговор! Но всяка година дрехите ще стават по-стари, косата по-малко, а новите бръчки по-дълбоки. Мъжете ще се научат да прибират корема и да крият плешивите петна, а жените ще избират дрехи, които не подчертават деколтето. Тази жестока истина ще помогне да се осъзнае тяхната уникалност в този свят. Ти си уникален и това е прекрасно.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments