Свинска мас за грижа за кожата на лицето. Маски

Свинска мас за грижа за кожата на лицето

Всички ефективни козметични продукти съдържат мазнини в определени количества. Защото благодарение на тях полезните вещества се абсорбират по-добре в кожата. Вкъщи можете да използвате растителни масла, но свинската мас може да бъде много по-ефективна. Обикновената свинска мас ще помогне да постигнете същия ефект, който козметичните процедури обещават.

Ползи от свинската мас
Свинска мас – един от най-полезните продукти, дори да не вземете предвид нейните ползи за кожата. Съдържа ненаситени мастни киселини и други полезни компоненти, които влияят положително на организма. Облекчава възпалението на кожата, намалява сухотата и възстановява тонуса.

За да върнете на кожата блестящия й вид, можете да използвате една от двете популярни рецепти на основата на свинска мас.

Маска “Клеопатра”
В състава на продукта влиза не само свинска мас, но и розова вода. Ако не е на разположение, тогава можете да използвате листенца от роза. Намачкайте ги, а след това залейте с вряла вода и оставете за няколко часа.

Съставки:
100 г прясна свинска мас
40 мл сок от алое

10 г мед
20 мл розова вода

Приготвяне:
За да приготвите маската, свинската мас се разтопява на водна баня. Отделно смесете 3-те останали компонента и също ги загрейте на водна баня. След това смесете съставките и разбъркайте до получаването на еднородна смес.

Продуктът трябва да изстине и след това може да се прилага върху почистена кожа. За да получите желания ефект, маската се държи 20-30 минути, след което се отмива с топла вода. Изплакнете лицето си със студена вода, за да тонизирате кожата. Използвайте два пъти седмично.

Подхранващ крем
40 г прясна свинска мас
по 1 супена лъжица липов цвят и нарязан копър
2 чаши вряла вода
1 чаена лъжичка дъбова кора

Залейте дъбовата кора, липата и копъра с вряла вода, оставете да престои 10 минути, след което прецедете. Загрейте маста на водна баня и смесете с 3 супени лъжици от готовата инфузия.

Използвайте върху почистена кожа за 1-2 месеца.

Натуралните рецепти ще ви помогнат да съхраните младостта на кожата си, както и за подобряване на състоянието на кожата.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments