Свински котлети с мармалад от кайсии

Рецепта и начин на приготвяне на Свински котлети с мармалад от кайсии от Kalina_Malina.

Свински котлети с мармалад от кайсии

Продукти:

  • 3 свински котлета
  • сол
  • черен пипер
  • 2 с.л. краве масло
  • 60 мл пилешки бульон
  • 1/4 чаша конфитюр от кайсия (ползвах домашен мармалад от кайсии)
  • 1/4 чаша балсамов оцет
  • 2 с.л. дижонска горчица
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. мащерка
  • щипка лют червен пипер
  • магданоз при сервиране

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява на 200 градуса.

Котлетите се подправят със сол и черен пипер на вкус.

В малка тенджерка на умерена температура се комбинират пилешки бульон, балсамов оцет, конфитюр/мармалад от кайсии, горчица, чесън, мащерка и лют пипер. Сместа се оставя да заври, след което се намалява при нужда още температурата и се оставя да къкри, докато се сгъсти (около 5 минути).

Маслото се разтопява в тиган с незалепващо покритие, който може да се ползва и във фурната и се запичат котлетите за по 2-3 минути от страна. Ако не разполагате с такъв тиган, то след като запечатате месото в тигана прехвърлете в тавичка и сложете във фурната.

 

Свински котлети с мармалад от кайсии

 

Месото се пече във фурна / загрята на 200 градуса/ за около 8-10 минути.

Готовото месо се изважда и се полива със соса. Сервира се веднага, а на интензивния вкус на соса много подхожда картофено пюре.

Аз предпочетох да не заливам месото със соса, а всеки да си добавя отгоре на вкус. Тъй като за първи път опитвах такава комбинация, за моя вкус идеално дойдоха по 2 с.л. от соса върху месото.

Добавила съм и 2-3 нарязани гъби към месото, когато го сложих да се пече във фурната.

Времето за готвене на котлетите може да варира в зависимост от дебелината им.

Идеята е взаимствана от keviniscooking.com


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments