Свински пържоли с лучен сос и картофено пюре

Рецепта и начин на приготвяне на Свински пържоли с лучен сос и картофено пюре.

Свински пържоли с лучен сос и картофено пюре
 © Магси

 
Необходими продукти:

  • Свински врат без кост
  • 1 глава лук
  • 1 опак. сметана за готвене
  • картофи
  • масло
  • прясно мляко
  • сол
  • кимион
  • черен пипер

Свинското месо се нарязва на пържоли и овкусява със сол, кимион и черен пипер.

Пече се в загрята на 200 градуса фурна с фолио около час.

Междувременно сваряваме картофите и правим стандартно картофено пюре.

За соса:

Нарязваме 1 глава лук на ситно и я запържваме на тиган.

Добавяме сметана за готвене, сол и съвсем малко черен пипер.

След като и пържолите са готови, в чиния сипваме от пюрето, отгоре нареждаме пържоли и заливаме със соса.


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments