Свински уши на фурна с вкусен сос

Днес ще ви споделя любима рецепта на моя дядо – свински уши на фурна със сос Бешамел. Ето и рецептата за свински уши на фурна.

Брой порции: 6-8

Трудност: 2

Свински уши на фурна с вкусен сос
 © iStock

Необходими продукти:

  • 6 свински уши
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 100 г целина
  • 4-5 зрънца карамфил, черен пипер на зърна и бахар
  • 2 ч.л. сол

За бешамела:

  • 2 ч.л. брашно
  • 3 ч.л. масло
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • индийско орехче

Допълнително:

  • кашкавал за запичане

бешамел

 

Начин на приготвяне:

  1. Сложете опърлените и добре измити свински уши в тенджера под налягане, без да слагате капака.
  2. След като заврат сменете водата с чиста.
  3. Добавете към нея нарязаните на едро глави лук, морков и целина. Сложете подправките – карамфил, черен пипер на зърна, бахар и солта.
  4. Сложете капака на тенджерата и ги варете 30 минути под налягане.
  5. Извадете готовите уши и ги нарежете на ленти.
  6. Пригответе Бешамела, като сложите маслото и брашното, бъркайте с уискър бъркалка и добавете прясното мляко. Овкусете с горчицата и индийското орехче. Ако сосът стане на бучки, прецедете през гевгир или пасирайте, за да стане гладък.
  7. Сложете свинските уши в тава и полейте с Бешамела.
  8. Настържете 100-150 грама кашкавал и запечете до златисто във фурната.


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments