Свинско Му Шу – едно от най-познатите китайски ястия

Китайската кухня е сред най-популярните чужди кухни не само у нас, но и по света. А сред най-познатите китайски ястия е свинското Му Шу. Вижте как да го приготвите у дома.

Свинско Му Шу - едно от най-познатите китайски ястия
 © iStock

Свинското Му Шу се приготвя бързо и лесно. Можете да го хапвате като обикновено ястие или да го използвате за пълнеж на плосък хляб, подобно на дюнер. Вижте как да приготвите свинско Му Шу – бърза рецепта за делничните дни.

 

Необходими продукти за маринатата за свинското:

  • 1/2 ч.ч. сос Хойсин
  • 1/4 ч.ч. оризов или ябълков оцет
  • 3 с.л. соев сос
  • 4 скилидки чесън, смлени
  • намачкани зърна черен пипер

 

Необходими продукти за ястието:

  • 500 г свинско месо, нарязано на тънки лентички
  • 4-5 с.л. олио
  • 2 големи яйца или 3 средни
  • 300 г червено зеле + 100 г моркови, накълцани на ситно
  • 200 г гъби шийтаке. Ако няма откъде да купите, обикновените печурки са добър заместител
  • 4 стръка зелен лук (само перата)

 

Начин на приготвяне:

  1. Първо пригответе маринатата от посочените продукти и я разделете на две равни части. В едната сложете месото, за да се маринова. Другата отделете настрани, тя ще се използва за готвенето. Това е от т.нар. бързи маринати и свинското може да престои в нея 10-15 минути.
  2. В тиган сложете малко мазнина и след като загрее изсипете разбитите яйца. Разбърквайте с дървена лъжица, докато получите нещо подобно на бъркани яйца. Извадете от тигана и оставете настрана.
  3. Сложете още 1-2 с.л. мазнина и сгответе свинското месо, което сте извадили от маринатата. Разбърквайте периодично, докато месото се сготви. Отнема около 5 минути или малко повече в зависимост от съда, който използвате. Извадете свинското от тигана.
  4. Сложете малко мазнина и сложете гъбите, зелето и морковите, както и половината от зеления лук. Запечете, като разбърквате периодично. Гответе около 5 минути или докато зелето и морковите започнат да омекват.
  5. Добавете маринатата, която сте оставили за готвене. Оставете за 2-3 минути на котлона. След това сложете свинското и яйцата и разбъркайте добре. Добавете сол и черен пипер на вкус.
  6. Сервирайте топло, като поръсите с малко кълцан зелен лук

 

 


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments