Семейство и приятели, които ви обичат – това е истинското богатство

Семейство и приятели, които ви обичат – ако ги имате вие сте наистина богат човек

Не всеки богат човек е нещастен и не всеки богаташ е щастлив. Същото важи и за бедните. Но някои хора просто знаят как да се наслаждават на живота, независимо колко пари имат. Мнозина ще кажат – насладата се купува с пари. Но не винаги.

С пари можете да си купите много неща, но не и истинската радост от сърце. Не можете да си купите истински приятели. Не можете да си купите истинско щастие. Не можете да си купите спокойствието.

Животът не е лесен. Но някои хора просто не си позволяват да са бедни духом. Тези хора заслужават възхищение. Те знаят как да се наслаждават на живота. Те се радват на дребните неща. Хората, които се радват на всеки нов ден, които подхождат към нещата с положителна мисъл и добра енергия. Тези, които възприемат чашата наполовина пълна, а е наполовина празна.

Дори хората с много пари завиждат на тези, които могат да се радват от сърце. Просто е – някои хора са богати, а някои имат само пари в сметката си. Не цялото богатство се крие в банкнотите. Богатството е да си жив, да си здрав. Нека вашите близки са здрави. Съкровище е да имаш покрив над главата си, топъл и уютен дом.

Да имаш приятели, с които можеш да споделиш всички щастливи и тъжни моменти от живота, някой, на когото можете да разчитате. Човек, на който ще звъннете в 2 часа сутринта и ще дойде да ви помогне и не защото очаква пари от вас или някакви услуги. Но защото ви обича, уважава ви. Това е богатство. Днес е толкова рядко срещано.

Ако разпознавате себе си в тези редвое, то вие сте богати. Няма значение дали сте облечени по последна мода. Няма значение колко пари струват обувките, които носите днес. Няма значение дали имате прическа за 20 или 200 лева.

Важно е да обичате, да бъдете обичани. Да имате семейство, истински приятели, които ви мислят само най-доброто. Важно е някой да мисли за вас, когато сте най-самотни, когато ви е най-трудно. И най-важното, може би ще липсвате на тези хора, след като си отидете.

Тези неща нямат цена. Те не се купуват с пари. Да, толкова много неща могат да се купят срещу пари. Но най-щастливите хора са богати и без тях.

Източник и снимка: bukvarche.com

Powered by Facebook Comments