Семена от копър при диария, настинки и бронхит

Семена от копър при диария и настинки

В медицинската практика е известен един много интересен случай, когато човек, който дълго време страдал от непрекъснато непоносимо главоболие, се е излекувал с помощта на следната рецепта:

50 г семена от копър, накиснати в чаша водка за 24 часа, приема се три пъти на ден по една супена лъжица.

След третия ден главоболието напълно изчезва.

Тази невероятна настойка отлично помага при лечението на хипертония и някои бъбречни заболявания.

Настойка от копър
2 ч.л. предварително смлени семена се накисват за 10 минути, в 2 чаши вряла вода. Съдът трябва да бъде плътно затворен, в противен случай етеричните масла, присъстващи в семената, бързо ще изчезнат. След прецеждане, приемайте по 1/2 чаша три пъти на ден, за предпочитане преди хранене.

Тази рецепта помага при главоболие, намалява перисталтиката и разширява кръвоносните съдове на мозъка и сърцето.

Ако понякога имате сърдечни пристъпи, придружени от задух и ускорен пулс, тогава приготвената тинктура значително ще подобри състоянието ви.

Диария
Пригответе настойка от 1 част копър и 3 части офика. Пригответе копъра по по-горе споменатия начин и просто сварете офиката и накиснете на тъмно място за около час. Смесете съставките и приемайте по 1/2 чаша. Диарията бързо ще бъде победена.

Настинки, бронхит
Копърът е много ефективен при настинки и възпалителни процеси на дихателните пътища. Използват се предимно семената. Съдържащите се в тях флавоноиди имат отхрачващо и успокояващо действие върху бронхиалния секрет, който се натрупва в излишък по време на настинки.

Можете да използвате тази рецепта: смесете две супени лъжици семена от копър с 15 г нарязани корени от пирей и оставете да къкри 10 минути. Оставете за 4 часа в затворен съд и след това прецедете. В резултат на това ще получите отличен чай, който трябва да се приема по 1 с.л. 3-4 пъти на ден.

Бъбреци, пикочен мехур, задържане на урина
При заболявания на бъбреците и пикочния мехур задържането на урина се случва доста често – има много причини за това, но основата винаги е намаляване на бъбречния кръвен поток и съответно намалено производство на урина.

Копърът има изразен диуретичен ефект, предотвратява интоксикацията, която често съпътства бъбречната болест. Облекчава болката в пикочния мехур при различни видове цистит.

Даваме проста рецепта: сварете 50 г семена в 1 чаша вода заедно с 1 с.л. овчарска торбичка и настоявайте един час, след което се прецежда. Инфузията се приема по 2 супени лъжици 3-4 пъти на ден.

Бъбречна колика
Бъбречната колика е много често срещан симптом при различни бъбречни заболявания, по-специално при камъни в бъбреците.

Смесете 1/2 чаша равнец със същото количество копър и настоявайте 1-2 часа във вряла вода.

Преамайте по 1/3 чаша на всеки 20-30 минути – болката бързо ще отшуми и скоро напълно ще изчезне. Тази рецепта е тествана върху голям брой пациенти и никога не е трябвало да прибягва до спазмолитици.

Кожни заболявания
Мнозина страдат от различни кожни заболявания. На пръв поглед нищо сериозно, но тези заболявания причиняват значителни страдания на всеки човек.

Сварете 3 с.л. семена в 2 чаши вода. Прецедете и пресипете в отделен съд, например, в чаша. Залейте до ръба с водка или 1: 3 разреден медицински спирт, след което оставете за 2 часа.

Мажете зоната, засегната от обрив или акне вечер в продължение на няколко дни – около седмица. Състоянието на лицето ви няма да се подобри веднага, но по-нататъшният ефект просто ще ви удиви – няма да има и следа от акнето по кожата ви.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments