СЗО обясни как правилно да се храним при самоизолация СНИМКА

СЗО разпространи хранителен справочник по време на самоизолация във връзка с пандемията от коронавирус COVID-19.

Експертите съветват внимателно да се състави диета от продукти, за да не се провокира обостряне на хронични заболявания.

Препоръчва се да направите списък с необходимите покупки и да отидете само за необходими продукти. На първо място, яжте пресни и нетрайни храни.

Ако е възможно, храната трябва да се приготвя у дома, тя е по-безопасна от храната, получена при доставка.

Необходимо е да се следи количеството консумирана сол (5 грама на ден) и захар (не повече от 6 супени лъжици).

По-добре е да приготвяте храната на пара, да я задушите или да използвате скара. СЗО препоръчва намаляване на приема на мазнини.

По време на самоизолация трябва да консумирате голямо количество фибри (зеленчуци, плодове, бобови растения и пълнозърнести храни), да пиете много вода. Препоръчва се изключване на алкохол.

СЗО се съветва да се яде храната като семейство, за да даде добър пример на децата.

В края на 2019 г. китайските власти съобщиха на Световната здравна организация за огнище на пневмония с неизвестен произход в провинция Хубей. Причиняващият агент на COVID-19 беше новият коронавирус SARS-CoV-2. На 11 март СЗО призна ситуацията като пандемия./ zdrave.to

Източник: zdrave.to

Powered by Facebook Comments