Силата на мълчанието: това, което другите не знаят, не може да бъде разрушено

мълчание

Въпреки че сме склонни да споделяме много неща с другите, има такива, за които не трябва да разказваме. Колкото по-бързо разберем това, толкова по-добре. 

Всичко, което разказвате за себе си, може да бъде използвано срещу вас. Ето защо колкото по-внимателно хората, на които се доверявате, толкова по-безопасен ще бъде животът ви като цяло. И ако преди сте получавали удар в гърба, то знаете колко важен е правилният подбор на информацията, която смятате да споделите.

Ето 7 ситуации, когато е по-добре да си държим езика зад зъбите…

1. Финансовото ви положение

Финансовото ви положение касае само вас. Не е нужно да казвате на другите какво имате и какво не. Не е необходимо да знаят нищо за съдържанието на портфейла ви, освен ако не предлагат да ви помогнат.

2. Материалното ви имущество

Разбира се, няма нищо лошо в това да покажете някои от нещата си, но н трябва да се хвалите прекалено. Ако знаят за вас твърде много, хората ще намерят начин да се възползват от вас. Звучи тъжно, но така е устроен светът.

3. Проблемите ви във връзката (освен ако не става дума за насилие)

Въпреки че понякога наистина се нуждаем от подкрепа или съвет относно връзката ни, не трябва да искаме помощ. Понякога е по-добре да не казвате на никого за вашите проблеми.

Например, ако реакцията ви към случилото се в личния веи живот е била твърде бурна и след това в разговор с някой близък приятел посочвате като източник на всички неприятности партньора си, тогава това впечатление вече не може да бъде изтрито от паметта, дори ако впоследствие отношенията ви с партньора се подобрят.

4. Личният ви живот

Разбира се, някои неща от личния ви живот могат да бъдат раказани на други хора, но не всички наред. Ако не познаваме човека достатъчно добре, не бива да се разкриваме.

5. Мечтите ви

Ако говорите за мечтите си пред когото ви падне, има голям шанс да загубите мотивация да ги въплътите в реалност заради възникналото чувствто на силно очакване отстрани. Мнозина се отказват заради това от своите мечти, а вие не го искате, нали?

6. Вашите добри постъпки

Когато правите нещо добро за друг човек, го правите заради доброто си сърце. Не бива да го използваме, за да се издигнем в нечии очи.

7. Вашите слабости

Разбира се, може да разкажете на някои хора, но не на всички. Колкото повече околните знаят за слабостите ви, толкова по-голяма е вероятността да се възползват и да ви пречупят.

loading…

Коментари


Източник: webmiastoto.com

Powered by Facebook Comments