Син на шпионин, певец и доктор: 17 любопитни факта за Джеки Чан, които ще те изненадат!

Едва ли е възможно да се намери такъв актьор, който е известен на целия свят и еднакво обичан от Изтока и Запада. Той е харесван заради оптимизма, харизмата, която излъчва и невероятното безстрашие. В края на краищата Джеки Чан неизменно изпълнява всички най-трудни сцени и каскади на снимачната площадка сам. Но какво още не знаем за този прекрасен актьор?
Прочети най-интересните факти от живота на Джеки Чан, които събрахме. Освен, че е роден на 7 април, което го прави виден представител на зодия Овен, около актьорът има още много любопитни факти.

1. Роден в шпионско семейство. Баща му е бил таен агент на китайската разузнавателна служба. Джеки е бил само на 7, когато родителите му бягат в Австралия, изпращайки него в специализиран интернат в Хонгонг.

2. Тренирал е бойни изкуства в театралната академия – когато постъпва в интерната, той почти веднага започва да учи бойни изкуства.


3. Участва във филми заедно с Брус Лий. Още докато е ученик, се снима във филми.

4. Джеки Чан става доктор, въпреки минималното формално образование, което получава, той е почетен доктор на социалните науки в Хонгонския бапсистски университет. Също така е почитен сътрудник на Хонконгската академия за сценични изкуства.

5. Подложил се е на пластична хирургия. През далечната 1976 година той се подлага на пластична операция, за да прекрои клепачите си, искал е те да му предават „по-западен“ вид.

6. Всички застрахователни компании в света са поставили актьора в черния си списък. За своята 54 годишна актьорска кариера, Джеки Чан получава повече от три хиляди наранявания. Опасявайки се от фалит, застрахователните компании не рискуват да предоставят услугите си на актьор, който толкова често бива наранен.


7. Скача от небостъргач. Джеки никога не е използвай дубльор. Една от най-опасните каскади, които актьорът някога е изпълнявал, е скок от покрина на многоетажен мол.

8. Страхува се от инжекции. В реалния живот актьорът има фобии, една от тях е поставянето на инжекции.

9. Отказва да играе злодеи. В Холивуд актьорът често е молен да играе негативни герои. Той винаги отказва, защото се страхува да не се превърне в стереотипен азиатски злодей. Поради тази причина не участва в четвъртата част на „Смъртоносно оръжие“.

10. Получава Оскар през 2017 година за приноса си в киното.


11. Пее добре, още от ранно детство обича музиката. В училище посещавал вокални курсове, от 80-те години започва да записва свои песни и да изнася концерти. Част от композициите, които прави, са се превърнали в саунтраци към филмите му.

12. Изпълнява песен на Олимпийските игри през 2008 година, които са проведени в Китай.

13. Знае седем езика. Въпреки че граматиката му е лоша, може да говори на седем езика, но дори на родния си китайски пише с грешки.

14. Изповядва будизъм, това е споделил самият той в едно от многобройните си интервюта.

15. Голям фен е на автомобилния спорт. Джеки Чан притежава и няколко много рядки спортни коли в гаража си.


16. Запален футболен фен, подкрепя националния отбор по футбол на Хонконг, националния отбор на Англия и Манчестър Сити

17. Благодетел и филантроп. Основава благотворителна фондация през 1988 година, за да предлага стипендии и проактивна помощ на младежите в Хонгонг. Също така помага на пострадали от природни бедствия и болни хора.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments