Сиропиран сладкиш с тиква и грис

Вкусен и сочен, вижте как да приготвите сиропиран сладкиш с тиква и грис.

Сиропиран сладкиш с тиква и грис

Необходими съставки:

  • тиква – 2 ч.ч. настъргана
  • грис – 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер – 1.ч.л (д-р Йоткер)
  • захар – 1/2 ч.ч.
  • айран – 1 ч.ч. гъст
  • кокосови стърготини – за поръсване пожелание

за сиропа:

  • захар – 1 ч.ч.
  • вода – 1/2 ч.ч.
  • лимони – 1 бр. сока

Начин на приготвяне:

  1. Първото, което правим, е да включим фурната да се загрява. В съд смесваме всички продукти без настърганата тиква, нея добавяме, когато печката е готова.
  2. Разбъркваме с лъжица и изсипваме сместа в тавичка, която предварително сме намаслили. Поставяме в печката и печем за около 40-45 минутина 160 градуса.
  3. Захарен сироп сваряваме и оставяме да изстине, за да можем след като извадим, топлия сладкиш да го полеем със студения сироп.
  4. Изпечения сладкиш поръсваме с кокосови стърготини. Сервираме сладкиша студен.

сиропиран сладкиш с тиква и грис


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments