Сладки „Прасковки“

Как да си направите сладки „Прасковки“? Продукти и начин на приготвяне на сладки „Прасковки“ от Нели Коева.

Сладки
 © Нели Коева

Продукти:

  • 4 яйца
  • 2 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. олио
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 1 п. амонячна сода (10 гр.)
  • 1/2 ч.л. сода бикарбонат
  • около 1 кг брашно

За крема:

  • 1 ч.ч. захар
  • 125 гр. меко масло
  • 1 ч.ч. счукани орехи
  • 1 ч.ч. прясно мляко

За декорация:

  • червена и жълта сладкарска боя захар за овалване листенца чемшир

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се олиото и киселото мляко, в което са разтворени содата бикарбонат и амонячната сода. Добавя се брашното до постигане на меко, лепкаво тесто.

Оставя се да почине за 2 часа, след което от него се оформят топчета колкото орех и се редят в намазнена тавичка на разстояние едно от друго.

Пече се на 180 градуса до порозовяване.

Изпечените сладки се издълбават с остър нож, като трохите се запазват за приготвянето на крема.

За приготвянето на крема се разбиват маслото със захарта. Добавят се орехите и трохите, които предварително са били накиснати в прясното мляко, и се разбърква добре.

С така получения пълнеж се напълват издълбаните сладки, слепват се две по две и се потапят в жълта и червена сладкарска боя, а след това се овалват в захарта.

Накрая се украсяват с листенце чемшир.


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments