Сметанов сладолед с бисквити

Ето как да приготвите сладоледено изкушение, дори да нямате машина за сладолед. Вижте рецептата за сметанов сладолед с бисквитени трохи на Ели от Cake and Pancake.

Брой порции: 6-8

Трудност: 1

Сметанов сладолед с бисквити
 © снимки: Елица Сърбева, Cake and Pancake

Необходими продукти:

  • 300 г. маскарпоне;
  • 400 мл. течна сладкарска сметана за разбиване (използвах растителна);
  • 5-6 с.л. подсладено кондензирано мляко (+/- още няколко супени лъжици);
  • 4-5 с.л. бисквитени трохи OREO;

Начин на приготвяне:

Приготете си метална форма за сладолед (аз използвам тавичка за печене на хляб) като я приберете във фризера за 30-тина минути (докато направите сладоледа), за да се охлади.

  1. Разбивате с миксер сладкарската сметана до меки върхове.
  2. Прибавяте й кондензираното мляко и маскарпонето и отново разбивате.
  3. Опитайте на сладост и ако не ви е достатъчно сладко, може да прибавите още няколко с.л. кондензирано мляко до желаната сладост.
  4. Изсипвате бисквитените трохи и разбърквате с лъжица.
  5. Готовата смес изсипвате в металната форма, която оставихте във фризера.
  6. Заравнявате и прибирате обратно в камерата поне за няколко часа.
  7. За сервирането приготвих ирландско кафе – еспресо с малко уиски (може да замените с ром или коняк, или шоколадов ликьор)

 

Още вкусни рецепти от Елица Сърбева можете да откриете в блога ѝ  Cake and Pancake

сладолед с орео


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments