Сок от спанак и неговите полезни свойства за здравето

Сок от спанак и неговите полезни свойства

Никой не се съмнява в полезността на соковете. Но кой да изберете? Днес ще говорим за сока от спанак и неговите ползи за вашето здраве. За нас сокът от спанак е доста екзотична напитка. В какво се крие неговата сила? Нека да разберем заедно!

Можете да консумирате спанака суров, на пара, задушен. Можете да направите сок от него. Днес добавянето на спанак към плодови и зеленчукови сокове е популярна тенденция сред привържениците на здравословния начин на живот. Така получавате всички необходими хранителни вещества без излишно суетене в кухнята.

Наситеността на сока с необходимите протеини, витамини и минерали прави редовната му употреба наистина полезна за нашето тяло. Ще ви разкажем по-подробно за полезните свойства на спаначения сок и неговите полезни ефекти.

1. При диабет
Спанакът е чудесен източник на антиоксиданти, особено алфа липоева киселина, която спомага за засилване на производството на инсулин. Този зеленчуков сок намалява риска от развитие на периферна невропатия и също така понижава кръвната захар.

2. За добро зрение
Спанакът е източник на бета-каротин, лутеин и зеаксантин. При редовна употреба на спанак зрението на човек се подобрява. И трите компонента са мощни антиоксиданти, които защитават клетките и предотвратяват макулната дегенерация.

3. Сок от спанак за почистване на кожата и възстановяване на здравия вид на косата
Сокът от спанак е незаменим за женската красота. Той насърчава регенерацията на кожните клетки и задържа влагата в нея, което повишава тонуса на кожата и подобрява тена.

Спанакът е богат на манган, основен микроелемент за здрава кожа и коса. Голямото количество витамини А, Е и С стимулира растежа на косата. Тя става силна и гъста.

4. Надеждна профилактика на злокачествени новообразувания
Развитието на рака се определя от много фактори, включително канцерогенния ефект на хетероцикличните амини. Тези канцерогени се намират в прегорелите храни.

Спаначният сок, съдържащ хлорофил, неутрализира вредните ефекти на амините, които причиняват анормално развитие на клетките, което може да се развие в рак.

5. Възстановява силите ви
Комплексът от витамини и минерали, съдържащи се в спанака, има благоприятен ефект върху състоянието на нервната система. Сокът от спанак има тонизиращ ефект, бързо ще възстанови работоспособността ви, ще ви върне спокойствието и доброто настроение.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments