Сок от тиква и ябълка – засилва имунитета и понижава холестерола

Сок от тиква и ябълка – засилва имунитета

Той е богат на хранителни вещества и тъй като съдържа само 28 калории на 100 грама, това е идеален продукт за здравословно отслабване.

Сок от тиква и ябълка
Този сок не само е вкусен, той е изключително полезен за здравето. Понижава холестерола, подобрява храносмилането, нормализира високото кръвно налягане и повишава имунитета.

Как да си направим този полезен сок?
Нарежете тиквата на по-малки парчета и обелете кората. Можете да я сварите в малко вода или да я увиете във фолио и да я изпечете. След това я пасирайте заедно с водата, в която сте я варили, след което смесете със същото количество прясно изцеден ябълков сок. Ако изберете да я изпечете, първо изстискайте сока, след което пасирайте тиквата със ябълковия сок.

Вино от тиква и ябълки
1,5 кг тиква
1 литър ябълков сок

200 гр. мед
3 лимона – сок и кора
1 пръчица канела

Приготвяне:
Обелете тиквата и я нарежете на малки кубчета. Добавете ябълковия сок, меда, сока и обелената жълта кора (без белия слой) на лимоните и канелата, след което ги кипнете за кратко.

Охладете течността и я прецедете. Можете да консумирате напитката веднага или можете да добавите 250 мл. плодова ракия и да я съхранявате в стъклена бутилка.

Това е чудесна напитка срещу умора и изтощеност. Възстановява енергията, която сте загубили заради заболяване и тежък период. Консумирайте по половин ракиена чаша, 2-3 пъти на ден.

Тиквата съдържа голямо количество антиоксиданти и каротин, както и витамин С и Е. Със своите лечебни свойства тя е идеална в борбата със сърдечните заболявания, намалявайки риска от рак, катаракта и инсулт.

Съдържа също калий, който е важен за сърдечната функция, фосфор и калций, които са важни за здравето на костите и зъбите, желязо, което е важно за кръвта и манган, който предпазва кожата.

Тиквата е богата на бета каротин и витамин Е – мощни антиоксиданти, важни за профилактиката и борбата с рака.

Благодарение на съдържащата се целулоза, тиквата има пречистващ ефект, т.е. способност за пречистване на тялото от отпадни продукти.

Тиквата е добро слабително средство, което лекува възпалителните процеси в червата и предотвратява рак на червата.

Богатството на естествено балансирани витамини и минерали в тиквата допринася за укрепване на устойчивостта на организма и за по-голяма психическа издръжливост и жизненост.

Можете също да използвате тиквата за грижа за кожата, за подобряване на състоянието на проблемната кожа на лицето, за лечение на акне и като маска за ревитализиране на кожата.

Тиквените семки са чудесен източник на протеини. 50 грама семки задоволяват половината от дневните ви нужди от аминокиселини. Доставят ни и омега-3 мастни киселини, за които е известно, че предпазват сърцето и зрението.

Тиквеното масло съдържа висок процент бета каротин, витамин Е и калий, от които нашият организъм се нуждае.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments