Сочни кюфтета без хляб – ето каква е тайната за приготвянето им

Сочни кюфтета без хляб – най-вкусната рецепта

Да, именно тези невзрачни кюфтета са най-вкусните от всички, които съм правила някога! За някои външният им вид ще им се стори напълно неапетитен, но повярвайте ми, външният вид е измамен. Тези кюфтета се приготвят много по-лесно и по-бързо от класическата версия, с която всички сме свикнали.

И така, кое е най-важното при кюфтетата? Разбира се, месото, от което са приготвени, качеството е важно, пряко влияе на резултата.

Получава се много богата на вкус кайма. За приготвянето на кюфтета имах 800 грама кайма, към нея добавих 1 глава лук, смляна в блендер, яйце, сол, черен пипер и основната съставка, която прави тези кюфтета най-вкусните и нежни.

Това е домашна извара, необходими са ви 150-200 грама. В готовите кюфтета тя не се усеща изобщо и не се вижда, никой дори няма да разбере. Добавете и 1/3 чаена лъжичка грис, количеството му зависи от консистенцията на каймата. Трябва да я оставите да престои за известно време, но засега можете да се заемете с приготвянето на зеленчуковото канапе.

За целта в тиган леко запържете лука, морковите и чушките. Посолете и подправете с черен пипер. Оформете кюфтетата, аз получих 10 броя.

Изпържете зеленчуците до полуготовност, преместете ги в чиста чиния, избършете тигана и запържете кюфтетата в растително масло за буквално по 1 минута от всяка страна. Преди да сложите кюфтетата в тигана, оваляйте в брашно.

След като изпържите всички кюфтета, отново избършете мазнината от тигана с хартиена салфетка и върнете зеленчуците обратно. Разпределете кюфтетата отгоре и ги залейте с гореща вода, така че да покрие зеленчуците до средата, покрийте с капак и задушавайте до готовност на среден огън за около 20 минути.

Обезателно пригответе тези сочни кюфтета, няма да съжалявате!


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments