„Спомни си селата на България“ – печеливш

Започваме с големи благодарности към всички, които се включиха в предизвикателството ни „Спомни си селата на България“, случило се във времена, в които умовете на всички ни са ангажирани с други проблеми. Въпреки извънредното положение, затруднената ситуация с придвижване и пътуване през последните седмици, ни изпратихте 15 прекрасни снимки, придужени от докосващи истории, които препоръчваме на всеки да прочете.

Обезлюдяването на селата на България е процес, на който трябва да се обръща внимание, за да се замислим за този все по-задълбочаващ се проблем в страната ни. Историите и снимките ви ни пренесоха до различни точки по картата на България, а голяма част от тях ще оживеят в календар за 2021 г. По този начин екипът на TrueStory.bg ще им даде нова форма на живот и по свой начин ще допринесе за по-голямата информираност относно ситуацията. Обръщаме се към всички, които смятат проблема за сериозен, да помислят как биха могли да му обърнат внимание, спорямо собствените си възможности.

И така, определеният от журито ни победител е Николай Шабарков с историята „Не искам да изчезва Мугла“ и тази прекрасна снимка:

село Мугла

Освен присъствие в календара ни, Николай ще се отдаде и на заслужен уикенд за двама в Къща за гости „Гурме Хаус“, град Габрово, в момент, когато сметне за подходящо и безопасно да се възползва от наградата си.

Благодарим на всички за участието и милите думи, относно идеята на предизвикателството ни. Бъдете здрави и до нови вдъхновяващи срещи!


Източник: truestory.bg

Powered by Facebook Comments