Студените крака могат да сигнализират за болест

Студените крака могат да показват съдови и неврологични заболявания, заяви неврологът Ирина Ляскина в интервю за Channel Five

Тя съветва да се подложите на медицински преглед, ако това състояние не е свързано с обстоятелства, като например плуване в студена вода или пребиваване на студено продължително време, пише БГНЕС.

Студените ходила могат да са проява на заболявания, като болестта на Рейно или полиневропатия от различен произход: захарен диабет, прекомерна консумация на алкохол, хронична интоксикация с тежки метали, съпътстващи чернодробни и бъбречни заболявания„, каза Ляскина.

Не носете тесни обувки, избягвайте да купувате обувки от изкуствени материали. Трябва също да тренирате кръвоносните съдове на крайниците: контрастен душ сутрин и топла вана с морска сол преди лягане“, съветва лекарят.

Ляскина съветва да включване в менюто си протеинови храни, пилешко, бобови растения, да се увеличи консумацията на зеленчуци и плодове и да се използват мултивитамини през студените месеци от годината.


Източник: www.dunavmost.com

Powered by Facebook Comments