Съветите на Китай за това как светът да се бори с коронавируса

„През този период епидемията се появи в много страни и места. Ситуацията е тревожна. Международната общност трябва да засили действията си и ефективно да води сътрудничество за съвместна превенция и контрол, за да обедини силите си в преодоляването на епидемията“, заяви китайският председател Си Дзинпин в телефонен разговор с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш.

Китайският лидер отправи съвети за настоящата глобална превенция и контрол на епидемията от новия коронавирус и представи китайското решение.

След избухването на епидемията, Си Дзинпин много пъти изтъква концепцията за общност на споделена съдба и засили обмена с държавните лидери на много страни по телефона. Понастоящем благодарение на неимоверните усилия на китайците, Китай постигна поетапни резултати в превенцията и контрола на епидемията,

„Потенциалът за предотвратяване и контрол на епидемията продължава да се подобрява, а нормализирането на производството и живота се ускорява“.

Си Дзинпин благодари на Гутериш за съболезнованията и подкрепата му за Китай и изрази увереност, че китайският народ ще преодолее епидемията и постигне предварително зададените цели за икономическото и социално развитие.

В тази връзка Гутериш коментира, че това не само ще бъде от полза за интересите на китайския народ, но и ще даде важен принос за света.

Powered by Facebook Comments