Сърдечен удар: 8 скрити признака, които всеки трябва да знае

Мнозина пренебрегват факта, че тялото дава няколко сигнала месец преди получаването на сърдечен удар.

Те са толкова разпространени, че могат да доведат до объркване, но когато се появят едновременно, не трябва да имате съмнение: отидете на лекар възможно най-скоро.

Важни симптоми:

Аритмия:

Когато пулсацията стане много нерегулярна, тя е много опасна. Всъщност това е един от най-честите признаци за сърдечен удар. Може да почувствате замаяност, умора и дори задух.

Косопад:

Той се дължи на влошения дефицит на кръвообращението, т.е. кръвта не циркулира правилно през тялото и не достига до главата. Липсата на оксигенация причинява този и други неврологични дискомфорти.

Грип:

Тъй като кръвта не циркулира добре, кислородът се губи и тялото отслабва, така че имунната система позволява на микроорганизмите да навлязат в тялото и да причиняват настинки и други заболявания.

Виене на свят:

Много често този симптом се появява преди спиране на сърцето, заедно със студеното изпотяване. Както много хора знаят, кръвта трябва да се разпределя по цялото тяло. Когато това не се случи правилно, се отразява на температурата на няколко области и причинява силен мозъчен дискомфорт.

Умора:

Когато сърцето не работи изобщо или не работи правилно, усещаме умора, искаме да не правим нищо и имаме неприятно усещане за болка в тялото.

Дихателни проблеми:

Липсата на оксигенация като правило причинява дискомфорт, особено когато сърцето не работи добре и ние не сме наясно с това.

Тежест в гърдите:

Чувствате се сякаш някой седи на гърдите ви и не можете да премахнете това чувство. Чувствате се потънали, уплашени и отчаяни. Това е основният признак за тежка сърдечна недостатъчност.

Отпадналост:

Ако излизате на разходка, пазарувате или извършвате дейности, които не изискват много усилия, и все още сте отпаднали, трябва да вземете предпазни мерки.

Ако имате тези дискомфорти, незабавно се консултирайте с вашия лекар.

Винаги е по-добре да сме наясно какво се случва в нашето тяло, дори с често срещани симптоми. Не забравяйте, че вашето здраве е от първостепенно значение!


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments