Сърдечно заболяване – проверете здравето си с този лесен тест!

Сърдечно заболяване – ето как лесно да тествате здравето си у дома

Сърдечните заболявания не винаги веднага се проявяват клинично. Човек може да се чувства страхотно и да е активен, а след това изведнъж да умре от сърдечен удар!

Затлъстяването, тютюнопушенето и заседналият начин на живот са основните врагове на сърдечно-съдовата система. Но сърдечните проблеми могат да застигнат дори тези, които внимателно наблюдават здравето си.

Добре е, че има елементарен тест, който ще ви помогне да определите дали сърцето ви е в ред! Просто проверих себе си и се радвам, че за сега няма за какво да се притеснявам.

Как да тествате сърцето си
Седнете на пода и изпънете краката си напред, дръжте пръстите на краката нагоре. Изпънете ръката си напред и докоснете върховете на пръстите на краката. Ако направите това с лекота, можете да кажете с увереност: сърдечно-съдовата ви система работи без излишен стрес и проблеми, сърдечните заболявания ще ви заобиколят!

Ако тялото не е достатъчно гъвкаво, най-вероятно вече имате проблеми със сърцето. Факт е, че “дървените”, негъвкави хора имат твърди кръвоносни съдове! При тази група хора се наблюдават нарушения в кръвообращението поради липса на колаген, който прави съдовете еластични и млади.

Твърдите, неактивни, негъвкави мускули на гърба и краката указват директния път към кардиолога, за да се предпазите от сърдечно заболяване навреме! Тези мускули съдържат толкова много колаген, колкото и кръвоносните съдове и може да прецените какво е състоянието на кръвоносните съдове на цялото тяло.

Бъдете в добра форма и не забравяйте да следите тялото си! То винаги ви казва какво да направите, за да подобрите благосъстоянието си – просто трябва да го слушате внимателно. Споделете с приятелите си за този здравен тест!

Powered by Facebook Comments