Състаряване на кожата

Състаряване на кожата

Дата на публикуване: 11.11.2020

Състаряване на кожата е неизбежен процес, но може да се забави. Изглежда, че всички ние знаем основните правила, свързани с грижата за кожата – не докосвайте лицетето си ненужно, хидратирайте навреме и достатъчно, предпазвайте от слънцето, не злоупотребявайте с алкохол. Използвайте натурални продукти, подбирайте храната си внимателно.
…но въпреки, че сме запознати с това, има някои ежедневни навици, на които почти всеки е подложен и именно те могат сериозно да увредят кожата. Провери дали допускаш тези грешки от време на време и се опитай да се отървеш от тях.
1. Не сваляш грима си преди лягане /спиш с грима си/
Една от най-често срещаните грешки и в същото време една от най-вредните за кожата. По време на сън кожата се обновява, като възстановява нормалния поток на кислорода. Ако порите са запушени с продукти за грим, кожата просто няма време да почине и да се възстанови за една нощ.

2. Ексфолираш кожата твърде често
Пилингът е отлична процедура, която помага за премахването на мъртвите клетки и поддържа кожата по-млада и по-здрава. Но само ако не го правиш твърде често – в противен случай може да възникне дразнене, дори увреждане на горния слой на кожата. Оптималната честота на подобни процедури е веднъж седмично или дори веднъж на две седмици.
3. Стискане на пъпки
Дори звучи ужасно, а последствията от този лош навик могат да бъдат белези, увреждане и дори хиперпигментация на кожата. Никога, ама никога не прави това.
4. Прекалената употреба на кафе
Кофеинът е страхотен, а кофеиновите маски, кремове и скрабове правят кожата по-стегната. Въпреки това ако пиеш твърде много кафе или силен чай, можеш да се окажеш с проблеми като повишена сухота на кожата и дори ранни бръчки. Не повече от три чаши кафе на ден.

5. Твърде продължително вземане на душ

Прекалено дългият и прекалено горещ душ в никакъв случай не е добра идея за кожата. Продължителното излагане на гореща вода, може да увреди горния слой на епидермиса и да доведе до суха и дори раздразнена кожа.

6. Депилираш се твърде често

Използваш депилиращи кремове твърде често, особено такива с восък? Това може да доведе до врастнали косми и дразнене на кожата. Не забравяй, че оптималната почивка между сесиите с кола маска е най-малко три седмици.

Източник: Истински истории


Източник: www.vsekidnevno.com

Powered by Facebook Comments