С една достъпна съставка, която изхвърляме всеки ден, можем да се отървем от поледиците пред дома и работата!

Лятото мина много бързо, зимата идва още по-бързо. Да, тя ще ни донесе много неща, които са хубави – празници, семейство, уют, топлина. Ще ни донесе и нещо, което е много гадно – поледиците по улиците и пред дома. Няма човек, който да ходи комфортно върху ледовете, винаги има шанс да паднем.

Заради това повечето хора искат да махат снега и леда пред дома си

Вие как го правите? Какъв е процесът ви на работа? Някои махат всичко с лопатата, ръсят сол. Солта обаче не винаги помага, а и не винаги имаме достатъчно под ръка. Има и моменти, в които вали дъжд, става адски студено и ние сме изненадали. Разбира се, няма как да стоим само у дома и да чакаме ледът да се разтопи. Ето заради това ще ви споделя един трик, който може да ви помогне в някоя от тези ситуации.

Истината е, че ключът към борбата с поледиците се намира във вашата кафе машина

И да, не ви препоръчваме да топлите вода, която да изливате върху реда. Това е лудост. Просто трябва да запазите остатъците от кафето – суровината, а не течността. Следва да хванете лопатата да разчистите пред дома си и да наръсите с остатъците върху почистеното място. Останалият лед ще се разтопи от кафето, защото то е естествено киселинно.

Освен това, останките от суровината са подобни на пясъка и солта като консистенция. Това подобрява сцеплението при стъпване отгоре.

И ето, необходимостта се оказва майка на още една невероятна идея. Така или иначе няма какво да правите останките от кафе. Не ги изхвърляйте, а ги ползвайте за решаване на един сериозен проблем.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments