Тази бутилка не е попаднала на гумата случайно! Тя е сложена с цел и може да доведе до голям проблем!

Макар и да изглежда странно, тази бутилка на гумата няма да направи впечатление на повечето хора. Най-много да си помислят, че тя е сложена от някое дете между калника и гумата. Оказва се обаче, че това не е така и има основателна причина да сме нащрек, ако видим колата си така.

Това е трик, който някои крадци на автомобили използват

Какво трябва да се случи? След като джамбазите изберат своята цел и сложат пластмасова бутилка, която е празна на гумата, започват да чакат. Правят това от страната на пътниците, за да е по-малко невероятно шофьорът да види. Той се качва в колата и потегля. При завъртането на гумите обаче започва да се издава един много силен шум, нещо като тропане. Възможно е и бутилката да се пукне.

Шофьорът се стресва. Първото, което ще му мине на ум разбира се е, че нещо не е наред с колата му. Той слиза от колата и започва да обикаля около нея бавно и полека, оглеждайки я навсякъде. Търси нещо счупено или паднало.

Крадците разчитат, че той да извади ключа, дори да изгаси колата, съответно да затвори вратата. Чакат го да заобиколи, да стигне отзад или от другата страна. Тогава един от тях преценява ситуацията и ако е възможно скача в колата и я подкарва. Това си е чисто психологически трик, който цели да изиграе шофьора, който да свали гарда си.

Ето заради това си струва да хвърлим едно око на колата си по-щателно преди да се качим и да потеглим. Напускайки колата, тя винаги трябва да е изгасена и ключът да е изваден и с нас. Стотици пъти съм виждал хора, които спират на пътя за една вода или една закуска и остават колата си запалена. Нали, само за 1-2 минути няма да ги има. Точно толкова са нужни, за да стане инцидент.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments