Тайната за вкусните пълнени чушки с ориз и кайма

Тайната на вкусните пълнени чушки е в задушаването на зеленчуците. Колкото повече зеленчуци, толкова по-вкусни и ароматни ще бъдат чушките.

Необходими съставки:
кайма – 500 гр.
лук – 2 глави
чушки – 10 или 12 бр. (броят на чушките зависи от техния размер)

варен бял ориз – 150 гр.
един голям морков
едно яйце

сол, черен пипер на вкус
слънчогледово олио

Приготвяне:
Ако ги приготвяте през лятото или есента, използвайте пресни чушки, а през зимата – замразени. Извадете ги от фризера и ги размразете под течаща студена вода.

Обелете и нарежете лука. Сложете тигана на котлона и загрейте растителното масло. Сложете лука и запържете до златисто. Отстранете тигана от котлона. След това, добавете варения ориз.

Разбийте яйцето в тигана. Посолете каймата и добавете черен пипер и нея добавете към тигана. Разбъркайте всичко старателно.

Напълнете чушките с приготвената плънка. Сега можете да се заемете с пърженето на зеленчуците. Обелете и настържете морковите. Втората глава лук нарежете на малки ивици. Сложете тигана на котлона, загрейте растителното масло, сложете лука и морковите и ги запържете заедно до златисто кафяво.

Може да ги приготвите в дълбок тиган или в голяма тенджера. Сложете готовите зеленчуци на дъното на съда. Пълнените чушки наредете отгоре.

Добавете подсолена вода, така че да покрива 2/3 от височината на зеленчуците. Поставете съда с продуктите на котлона и изчакайте водата да заври. След това, намалете котлона до най-ниската степен и покрийте с капак. Задушавайте вкусните пълнени чушки за около четиридесет минути. От време на време трябва да ги обръщате, за да се задушат равномерно.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments