Тайната на вкусната супа – всеки ще ви поиска рецептата

Тайната на вкусната супа – както при приготвянето на всяко ястие и тук има тънкости

Ако трябва да направите списък с най-противоречивите и трудни за приготвяне ястия, бихте ли включили супата в него? 9 от 10 домакини веднага биха отговорили отрицателно на въпроса. Всяка домакиня има свои трикове за приготвянето на вкусна супа. Но има няколко универсални съвета, които ще ви бъдат много полезни.

В тази статия ще научите тайната на вкусната супа.

Когато готвите месо и искате да използвате бульона за вкусна супа без месо, гответе на среден огън. Ако течността кипи много силно, няма да можете да премахнете слоя мазнина. Това може да развали второто ястие.

Когато сте прекалили със солта, обелете сурови картофи и ги добавете в тенджерата със супата – те ще абсорбират излишната сол.

За идеален вкус, солта се добавя към пилешката супа половин час преди да е готова, към рибената чорба – веднага щом добавите парчетата риба, а към гъбената – 3 минути преди да е готова.

Как да си сготвите вкусна пилешка супа?
Използвайте цял лук и морков и се откажете от дафиновия лист, защото той само ще развали вкуса.

Ако смятате да добавите чесън в супата, направете го в самия край на готвенето. Така той ще запази не само аромата си, но и своите полезни свойства.

Готвенето на обикновена вкусна супа не е толкова лесно. Добавете обеления лук, предварително изпечен във фурната, към всеки месен бульон.

Всеки път, когато готвите супа без картофи, но с изобилие от други зеленчуци, добавете няколко супени лъжици брашно към бульона. Запържете брашното в малко количество олио преди това.

В процеса на приготвяне е необходимо да премахнете не само пяната, но и мазнината. И това трябва да се направи няколко пъти. Ако искате супата да е прозрачна, махнете капака от веднага щом водата заври и бързо отстранете пяната.

Ако в процеса на готвене пяната е паднала на дъното, добавете чаша студена вода: пяната ще се издигне и ще можете лесно да я премахнете.

Може би някои от кулинарните тайни се предават във вашето семейство от поколение на поколение или самите вие имате свои тайни?


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments