Тайната на щастието е никога да не се отказваме от мечтите си!

Знам, че ви е дотегнало от такива съвети. И на мен също. По сто пъти в годината ми идва да се предам и да се откажа от всичко. Но искам да ви припомня няколко много важни (и основателни) причини, поради които не трябва да се отказвате.

Знам, че ви е дотегнало от такива съвети. И на мен също. По сто пъти в годината ми идва да се предам и да се откажа от всичко. Но искам да ви припомня няколко много важни (и основателни) причини, поради които не трябва да се отказвате.

Kогато сте на ръба и сте готови да захвърлите всичко, си спомнете поне една от тях :

Въпреки провала, не спирайте да опитвате!!!

Не е задължително да успеете от първия път. Всичко изисква време, извървян път и допуснати грешки. Учете се от тях и не забравяйте – пробивите и случайните открития правят само подготвените.

Спомнете си за Джоан К. Роулинг, която написа първата си книга за момчето-магьосник като самотна майка, напълно разорена и с диагноза клинична депресия. 12 от най-големите английски издателства й отказват да публикуват историята за Хари Потър. Днес Джоан К. Роулинг е първият човек, станал милиардер от писане на книги.

Докато сте живи, всичко е възможно

Не забравяйте, че до края на живота си ще имате безброй възможности и неочаквани обрати. Дори когато ви се струва, че всичко е изгубено, че всички шансове са пропилени, може изневиделица да се появи нещо, което да обърне всичко във ваша полза.

Е, – помисли си въодушевено Том. – Добре, че дойдох и се престраших да позвъня на вратата. Явно чудесата се случват. Просто трябва да опиташ, когато видиш шанса. Колкото и невероятен да изглежда той…

Спрете да слушате хората!!! Това е МНОГО важно!!!

Запушете си ушите! Не слушайте хора, които ви казват, че вашите усилия са безсмислени и мечтата ви е неизпълнима. Не позволявайте на никой да ви казва, че ще се провалите. Защото тогава със сигурност ще се провалите.

Вижте какво имате, а не какво нямате

Вие имате много по-добър старт в живота от милиони други хора. Помислете за тези, които са в много по-тежко положение от вас и с много по-лоши дадености в живота. Спомнете си за хората, които нямат храна и подслон, живеят в условията на война или диктаторски режим. Добре, ще кажете, това го знаем… А ако се сетите за хората, които не виждат… или нямат крака.

Нещата не винаги са това, което изглеждат в момента

Понякога една случка е в състояние да ви събори. И да се превърне в последната капка, която прелива чашата на отчаянието. А дали тя не е била най-доброто нещо, което ви се е случило в живота? Дори и само един човек на планетата да е успял в това, което искате – можете и вие! Следвайте добрите примери, търсете ги, вдъхновявайте се от тях.

Не се отказвайте заради мечтата си!!!

Вие заслужавате този успех. Мечтата ви заслужава да бъде сбъдната. Не позволявайте несигурността и страхът да заглушават мечтите ви.

Един ден ще обърнеш поглед назад, ще погледнеш живота си и повярвай ми, няма да съжаляваш за грешките си. Ще съжаляваш само за пропуснатите възможности. Ще съжаляваш само за неизживения живот. И помни едно: на никого не дължиш нищо, освен на себе си. А на себе си дължиш едно: смелост!

И накрая, не забравяйте: Точно преди изгрева е най-тъмно!

Точно когато най-много ви се иска да се предадете, сте най-близо до успеха. Никога не се отказвайте от своите мечти!

Източник и снимка: zodiakalen.com

Powered by Facebook Comments