Тарт с аспержи, пилешко и сметана

Как да си направите Тарт с аспержи, пилешко и сметана. Продукти и начин на приготвяне на Тарт с аспержи, пилешко и сметана от Mitonela.

Тарт с аспержи, пилешко и сметана
 © Mitonela

Продукти:

За маслено тесто:

  • 260 гр. брашно
  • 140 гр.студено масло
  • 1 яйце

За пълнежа:

  • 2 яйца
  • 200 мл течна сметана
  • 100 гр кашкавал/ чедър
  • 400 гр аспержи
  • няколко стръка зелен лук
  • 150 гр. варено или пушено пилешко филе
  • 2-3 печени червени чушки
  • зелени подправки- мента, естрагон или по ваш избор

Начин на приготвяне:

В дълбока купа сипете брашното, щипка сол, яйцето и студеното масло на малки кубчета. Добавете при нужда 2-3 лъжици студена вода и омесете тесто, което оставете за 30 мин. в хладилника.

Бланширайте аспержите за няколко минути във вряла вода, охладете и нарежете. Леко задушете нарязания зелен лук.
Нарежете на ситно пилешкото месо, чушките и зелените подправки, настържете кашкавала.

Разбийте леко яйцата и сметаната.

Разточете тестото върху набрашнена повърхност, прехвърлете го в тавичката за печене и оформете борд отстрани.
Надупчете тестото с вилица и сложете за около 5 мин. в загрята на 200 градуса фурна.

Извадете и и зсипете върху тестото последователно лука, подправките, пилешкото, кашкавала и нарязаните печени чушки.

Залейте с яйцата и сметаната и върнете във фурната за още 30-40 мин. докато се зачерви добре.

Изчакайте да се охлади за 10-15мин., нарежете на порции и сервирайте.

Тарт с аспержи, пилешко и сметана


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments