Тествай себе си дали можеш да разгледаш тези снимки, без да се прозяваш! Бас, че не можеш!

Според проучване, публикувано през 2017 година, ние изпитваме „заразно прозяване“ когато видим друг човек да се прозява. Друг любопитен факт е, че когато се опитаме да се противопоставим на прозяването, това увеличава желанието и променя нашето изражение. Учените свързват още прозяването с „ехо-феномен“, при който се наблюдава автоматична имитация на думи или на действия на някой друг.

Все още няма абсолютни доказателства защо го правим, дали заразното прозяване и емпатията са свързани, твърденията са разнопосочни. Знаеш ли, че човек средно през живота си се прозява около 250 хиляди пъти? Което прави средно между 5 и 10 пъти дневно. Често прозяването при животните било индикация за приближаваща опастност. При шимпанзетата пък се наблюдавало заразно прозяване, подобно на това при хората. Определят прозяването като особен вид дихателен цикъл с продължителност от 5 до 10 секунди.

Така че с тази колекция снимки искаме да тестваме дали те са способни автоматично да задействат да отвориш устата си. Сигурни сме, че този малък тест ще внесе много кислород в тялото ти. Нека започнем:

Мислиш ли, че наистина прозяването е заразно?


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments