Тиквени браунита по рецепта на Ели

„От няколко години все не стигам до тази интересна рецепта, но вече доволно я прибавих в графа “любими” за есенния сезон. Комбинацията от брауни с тиква на пръв поглед звучи странно, но дори и тези с по-консервативни разбирания за храната си, ги харесаха.“, разказва Ели от Cake and Pancake. Вижте рецептата за тиквени браунита.

Тиквени браунита по рецепта на Ели
 © снимки: Елица Сърбева, Cake and Pancake

Бележки:

Тиквеното пюре може да вземете от консерва или да сготвите няколко парчета тиква на пара и след това да ги блендирате. Предпочитам готвенето на пара, защото при варене ще трябва да се отцежда.

Продуктите са за тавичка с размери 15/15.

 

Необходими продукти:

За тиквената смес:

  • 80 гр. крем сирене Philadelphia Original
  • 80 гр. тиквено пюре
  • 20 гр. тръстикова захар
  • 1/3 ч.л. канела на прах
  • 1/3 ч.л. индийско орехче

За брауни сместа:

  • 1/2 ч.ч. немско меко масло
  • 3/4 ч.ч. тръстикова захар
  • 3/4 ч.ч. какао
  • 1 пакетче бурбонска ванилова захар 
  • 2 големи яйца
  • 1/3 ч.л. сол
  • 1/2 ч.ч. пшенично брашно
  • 1 ч.ч. шоколадови капки (~150гр) /Ако нямате, нарежете на дребни парченца готварски шоколад с поне 70% какао/

Начин на приготвяне:

  1. Приготвяме тавичка 15см/15см., като покриваме дъното с хартия за печене и включваме фурната да загрее на 180С.
  2. Започваме с приготвяне на тиквената смес. Ако не сте сготвили тиквата на пара, сега е моментът.
  3. Смесвате всички продукти в купичка и разбърквате хубаво с вилица. Оставяте настрана.
  4. Продължаваме с брауни сместа: Смесваме мекото масло, какаото, захарта, солта и ванилията и разбиваме с миксер, докато захарта се разтвори.
  5. Прибавяме яйцата едно по едно, като разбиваме хубаво след всяко.
  6. Накрая добавяме и брашното и отново разбиваме.
  7. Следват шоколадовите капки и разбъркваме с лъжица.
  8. Изсипваме брауни сместа в тавичката и заравняваме. С лъжица добавяме тиквената смес отгоре и след това с тънък нож или дървено шишче “разбъркваме” леко отгоре, за да оформим тези красиви шарки.
  9. Печем 30-35 минути. Оставяме да изстине напълно преди да разрежем.

 

Още вкусни рецепти от Елица Сърбева можете да откриете в блога ѝ  Cake and Pancake

тиквено брауни, елица сърбева, cake and pancake


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments