Тирамису в чаша по нов начин. Вкусно, красиво, празнично!

Тирамису в чаша по нов начин

Представяме ви мързелива версия на известния италиански десерт – бързо, просто и със сигурност вкусно. Пригответе предварително необходимите съставки (пандишпанов блат, сладолед, крема сирене), така че да ви отнеме малко време за сглобяване на тирамисуто.

Ако смятате да сервирате десерта на деца, заменете кафето, в което ще накисвате блата с детска шоколадова напитка или какао с мляко. Ако приготвяте десерта за възрастни, добавете 1-2 супени лъжици към кафето ром или коньяк.

Ако не сте си купили крема сирене, можете лесно да направите маскарпоне от извара и сметана у дома. Може да го съхранявате в хладилника и винаги да ви се намира на разположение за най-различни плодови десерти и пайове.

Необходими съставки:
ром – 1-2 супени лъжици
блат – 1 бр.
маскарпоне – 250 гр.

сладолед – 450 гр.
какао на прах – 4 с.л.
кафе – 80 мл.

Приготвяне:
Разбийте маскарпонето със сладоледа. Отделете половината и разбийте с 2 с.л. какао на прах.

С чашата, в която ще сервирате десерта, изрежете 8 кръга от блата по 2 кръга на 1 чаша. Потопете всеки кръг за секунда в кафе.

Поставете на дъното на чашата първия блат. Намажете с 1,5 с.л. бял крем, след това с 1,5 с.л. кафяв крем. Повторете слоевете.

Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 3-4 часа. Поръсете с останалото какао на прах преди сервиране. Вместо какао на прах, готовите десерти могат да бъдат поръсени с шоколадов чипс или лешници.

Вашето тирамису в чаша е готово за сервиране.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments