Това е любимият ми кекс с ябълки

Знаехте ли, че рецептата за първият кекс правен някога датирана пт началото на 13 век? Когато
брашното стана достъпно за голяма част от населението, продуктът започна да се добавя към почти
всичко. Но печивата с него се оказат особено вкусно, много мекички.
Сега ще ви преедложим една рецепта за малко по- различен кекс от традиционния с ябълки. Нежното
поресто тесто, с пълнеж, който идеално се разтваря в него, само за 40 минути готвене. И винаги
искате повече от едно парче. Върви идеално с кафенцето, децата го обожават за закуска, а мъжа постоянно
минава съвсем случайно покрай печката да грабне още едно парче в движение

Съставките
кисело мляко 200 g
брашно 200 g

захар 100 g
яйце 2 бр.
ябълка 2 бр.
Ванилия12 грама
Лимонов сок 1 ч.л.
бакпулвер или сода 1 ч.л.
пудра захар 1 супена лъжица.

Подготовка

Смесете в купа брашното, киселото мляко и двата вида захар. Оставете в хладилника за половин час.
Обелете ябълките от кората.


Настържете ги на ренде. Поръсете с лимонов сок.

Добавете яйцата, бакпулвера и настърганите ябълки към изготвената маса. Смесете ги.


Намажете формата за кекс с малко количество растително масло. Изсипете тестото в него. Печете 35-40
минути при температура 180 ° С.
Охладете във формата. Поръсете с пудра захар.

Можете да украсявате с всичко: шоколад, бита сметана, кондензирано мляко , пресни плодове, канела,
кокосови стърготини. Тук изборът е ваш. И по време на готвене, помислете за един детайл: Колкото подребни са рендосани ябълките, толкова по-равномерно ще е тестото. Тази рецепта си струва да я споделите с близките си.

Източник: За Жената


Източник: 7kefa.com

Powered by Facebook Comments