Това са най-мръсните неща в дома ни, а никой не ги чисти – ще се изумите

За всеки е важно да почисти добре мръсотията у дома си. Никой не обича да му е разхвърляно и мръсно. Искаме да имаме малък рай, в който да се прибираме и да се чувстваме добре. Да, все пак понякога изпускаме някой детайл.

Оказва се обаче, че има някои неща, които почти никой от нас не чисти, а са меко казано мизерни

Дистанционни за уреди

Използваме ги всеки ден, десетки пъти, но забравяме, че и те трябва да се почистят. Помните ли кога го направихте за последно? И аз не. А там има прах, остават патогени от всеки, който ги пипа. Има остатъци от кожа. Просто вземете една антибактериална кърпичка и ги почистете.

Малките местенца между уредите

И в хола и в кухнята имаме всякакви уреди, често един до друг. Под тях и между тях има разстояние, което ние не чистим. Мислим си, че като не ги местим, там няма да има кой знае колко мръсотия. А се оказва, че точно между уредите могат да се натрупат много мизерии, които дори да отключат алергии в семейството.

Лампите

Да, не ги пипаме, освен като сменяме крушките. Никой не ги употребява ръчно. Но всъщност те са едно от нещата, което се цапа най-бързо. Тук отново може да ползвате антибактериални кърпички.

Рафтовете в хладилника

Какво пък толкова ще ги изцапа, а? Да, ама неглижирането им може да е много опасно. Тези лавици имат пряк досег с това, което ядем. Чистете хладилника често. Сложете и малко домакинска хартия, която да събира влагата.

Пералнята

В уплътнението и винаги гъмжи от гадости. Същото важи и за отделението, в което слагаме праха за пране. Звучи нелогично, но е факт. Поне два пъти в месеца трябва да почистваме тези места, най-добре всяка седмица. Не затваряйте пералнята плътно, след като сте прали, за да не задържа влага и да развъжда бактерии и мухъл.

Клавиатурите

На пръв поглед изглеждат чисти, но това е най-използвания предмет в дома ви може би. Не само трябва да ги чистим, но и да ги дезинфекцираме. Има проучвания, които сочат, че по тях има около 400 пъти повече бактерии отколкото има върху седалката на тоалетната.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments