Топ 5 на тайните за дълголетието от хората на повече от 100 години

Изследователите споделят различни фактори, поради които столетниците успяват да оцелеят до своята почитаема възраст. Ето 5 от тях:

  1. Запазете позитивно отношение.

Нашият живот е непрекъсната надпревара с плъхове, в която няма победител. Отрицателните мисли обаче нанасят много повече вреда, отколкото си мислим.

Състоянието на здравето до голяма степен зависи от нашите вътрешни вибрации. Ако сме жилави, суетни хора, носещи негатив в себе си, това неизбежно ще се отрази на здравето ни. Умът има голямо влияние върху тялото и обратно. Щастливите хора живеят по-дълго и животът им е много по-пълноценен.

  1. Запазете чувството си за хумор

Виждате ли, животът е твърде кратък, за да го изживеете с мрачно изражение и да вземете всичко твърде сериозно. Започнете да се отнасяте към случващото се с вас с известна ирония. Това умение ще стане ваш добър помощник в живота.

Смейте се повече и накрая се освободете от бремето на миналото. Това наистина ще бъде най-доброто лекарство за вас.

  1. Живейте умерено

Ние се изтощаваме с материалистични цели. До 40-годишна възраст започваме да изпитваме разочарование, умора, омраза към работата си, но все пак продължаваме състезанието. И всичко за какво? Не, не е нужно да мечтаете по-малко. Изобщо не. Но ще бъде добре, ако започнете да практикувате умереност.

Колкото по-реалистична е целта, толкова по-бързо можете да я постигнете и толкова повече време ще трябва да се радвате на постигнатото. Това правило важи и за вашия начин на живот. Няма нищо лошо в това, че например обичате да изпиете чаша бира или да хапнете нещо, което не е най-здравословното. Просто практикувайте умереност и това няма да навреди на вашето здраве.

  1. Поддържайте мозъка си в добра форма

Един празен мозък е работилницата на дявола, казва една стара поговорка. И това са правилните думи. Заемете се с нещо. Започнете да решавате загадки и пъзели.

Всъщност през 21 век няма проблем да намерите такова забавление за себе си и мозъка си.

Поддържайки тонуса на ума си, вие ще помогнете на тялото си да остане здраво колкото е възможно по-дълго.

  1. Пазете тялото си чисто.

Хигиената е от изключително значение. Измийте ръцете си преди хранене и следвайте прости правила за лична хигиена.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments