Торта Ирландски пай

Рецепта за торта Ирландски пай

Брой порции: 8-10

Трудност: 2

Торта Ирландски пай

Необходими продукти за блата:

  • 3 яйца
  • 200 гр захар
  • 125 гр масло
  • 160 гр брашно
  • 1 чаена лъж. бакпулвер
  • 2 с. л. готово нес кафе

Начин на приготвяне на блата:

  1. Разбиват се маслото и захарта, добавят се яйцата, кафето, бапулвера и брашното
  2. Пече се 35 минути на 180 градуса

 

Необходими продукти за сиропа:

  • 200 мл. готово кафе
  • 200 гр. захар
  • 30 мл. уиски

ПриготвянеСиропа се сварява до сгъстяване и с него се залива блатът

Необходими продукти за крема:

  • 200 мл течна сметана
  • 125 гр крема сирене
  • 200 заквасена сметана
  • 250 гр маскарпоне
  • 200 гр пудра захар
  • 30 мл уиски
  • 1 пакетче желатин

Начин на приготвяне:

  1. Желатинът се накисва с малко вода и като набъбне се загрява до разтваряне (според указанията на опаковката – бел. ред.)
  2. Продуктите за крема се смесват, добавя се желатинът.
  3. Поставя се върху блата във форма и се слага в хладилника за няколко часа
  4. Украсява се с филирани бадеми.


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments